Pharma Nord   Noticias de Salud
- para los que han decidido responsabilizarse de su propia salud

El 25% de la població catalana no té vitamina D segons un reportatge de TV3. Llegeix més sobre la vitamina D i descobreix per què és tan important obtenir suficient d'aquest nutrient vital, que es pot obtenir també amb l'ajuda d'un complement......

Tot i ser un país amb molt de sol, Espanya té un problema de vitamina D. Segons un reportatge emès al telenotícies de TV3 el dilluns 15 de maig, el 25% de la població catalana no té vitamina D, un nutrient essencial per a la salut humana.

Pots veure el reportatge aquí: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/un-25-de-la-poblacio-te-falta-de-vitamina-d-hem-de-prendre-mes-el-sol/video/5667451/
 

Por al sol

La millor font de vitamina D és la llum solar, però la gent s'ha tornat cada vegada més conscient dels desavantatges de l'exposició al sol. Certs tipus d'aliments com els peixos i els ous oliosos també proporcionen vitamina D, encara que en quantitats comparativament limitades.

Molt important pel cos
No obtenir suficient vitamina D pot ser un problema, ja que aquesta vitamina té funcions importants per al cos. La vitamina D és tradicionalment coneguda pel seu paper en la construcció i el manteniment d'ossos i dents fortes, però la ciència ha descobert que també contribueix a un bon funcionament del sistema immunològic i altres funcions biològiques importants.

 

Els protectors solars bloquegen la síntesi

Més i més experts aconsellen a la gent prendre de 20-30 minuts de sol sense protecció al dia, la qual cosa ajuda a cobrir la necessitat del cos de vitamina D. La raó és que la crema solar amb un factor superior a 8 inhibeix la Síntesi de vitamina D. No obstant això, si s'excedeix aquest límit de temps exposat al sol, ha de ser sempre amb l'ús de protector solar.

Tenir pell fosca dificulta l'obtenció de vitamina D
Hi ha factors a tenir en compte quan es tracta del sol i la vitamina D. Pot ser difícil produir nivells adequats de vitamina D durant el període d'hivern, on el sol està més baix i no és prou poderós per garantir la suficient síntesi de la vitamina. A més, les persones amb pell fosca no produeixen vitamina D tan ràpid i eficientment com aquells amb pell més clara.
 

Lea más

 

Un complement és una alternativa fàcil

Una opció, que s'ha tornat cada vegada més popular en els últims anys, és prendre un complement. Aquesta és una manera fàcil i fiable per mantenir els nivells sanguinis adequats de vitamina D. ActiveComplex Vitamina D de Pharma Nord conté vitamina D3 en un oli especial que permet al cos absorbir el nutrient. ActiveComplex Vitamina D ha estat provat en diversos estudis científics en què es va documentar la biodisponibilitat i l'efecte del producte.

Pots llegir més sobre

ActiveComplex Vitamina D aquí